docent

 

De Amsterdamse schilder Alex Lichtveld  is afgestudeerd in schilderen en tekenen aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam.Naast Nederlands spreekt hij vloeiend Engels en Frans. Hij heeft zijn schilderijen voornamelijk in Nederland en Frankrijk geëxposeerd.

Alex was docent schilderen bij verschillende instituten en organisaties, zoals: de (voormalige) werkplaats van het Van Gogh Museum, Academie van Bouwkunst, Academie Montaigne, Gooise Academie, en de in eigen beheer opgezette ateliers La Mouthe en Shabanou, beiden in Frankrijk. Alex geeft schildercursussen  aan zowel beginners als (ver)gevorderde cursisten.

Enthousiasme, flexibiliteit en een talent voor het herkennen en ontwikkelen van de specifieke talenten van zijn cursisten spreken uit zijn aanpak. Zo zal een ruw geschilderd, groot doek met dezelfde attentie behandeld worden als een delicaat, klein waterverfje.

Via de vanzelfsprekende, positieve ondersteuning en een zo nodig kritische, efficiente en heldere begeleiding, kunt u putten uit zijn enorme ervaring en know-how.

oktober alex 2007 009

 

Werk van Alex vindt u op:

www.alexlichtveld.com